Élőzene zenekarral vagy gépzene Dj-vel?

Amikor elindul az esküvő szervezése a helyszín után jön a következő lényeges gondolat:
Élőzene zenekarral vagy gépzene Dj-vel?
Sokszor a szülők ragaszkodnak a zenekarhoz, mert úgy gondolják, hogy a Dj csak ”tuc-tuc” zenét tud nyújtani.
Ez bizony nem így van.
Egy olyan Dj aki az esküvők világában otthonosan mozog, az összes klasszikus hazai és külföldi előadó közismert zeneszámait bármikor le tudja játszani, akár a 60-as évektől kezdve napjainkig, eredeti felvételekkel.
Ha kell, vannak szintén eredeti Elvis, Máté Péter, Abba vagy mulatós, retró dallamok.
Ha a helyzet azt kívánja meg, előkapunk egy keringőt vagy akár egy tust, dobszólót is.
Egy DJ-nek nem okoz problémát a 90-es évek házibuli slágerei mint pl: Scooter, Backstreet Boys, Dr Alban, Álomhajó vagy a Dübörög a ház és nem probléma a többi legújabb rádiós toplistás zeneszámok sem.
Amely zenekarok tudnak sok új és házibulis slágert játszani azok bizony már felsőkategóriába sorolhatóak így a fellépési áruk 4 szerese is lehet a dj-hez képest.

Party dj-ként nekem az erősségeim közé tartozik, hogy lejátszom a nagy gondossággal összeválogatott retro blokkjaimat, az ismert 90-es-2000-es évek nagy slágereivel, felépítve az estét az elejétől kezdve.
Ilyenkor a hazai és külföldi házibuli zenékkel olyan hangulatot alakítunk ki, amiben a fiatalok is együtt tudnak táncolni az idősebbekkel.

Amikor már lementek a játékok és egyéb programok, akár mehetnek az elektronikusabb, modernebb zeneszámok.
Általában vegyes korosztály számára blokkszerűen váltogatom a különböző stílusokat, így mindenki jól szokta magát érezni. Például kettő, maximum három rock n’ roll, swing zene után váltunk, mert a gyors zene hosszútávon fárasztó. 4-5 disco sláger után ismét lassabb, ha szükséges gyorsabb stílusra és így tovább hajnalig.

A zeneszolgáltatás alatt nincs szünet, ha éppen vacsora vagy beszélgetős program van, akkor is halk háttérzene szól. Vacsora alatt szalonzene (jazz, gitárzene, latinos, kubai, filmslágerek stb..)a jellemző.
A gép úgymond nem tart szünetet, nem kell neki pihenni, legfőbb szempont a folyamatos zeneszolgáltatás.
Amikor a család és a vendégkör igényli, az estét mulatós blokkokkal lehet tarkítani.
Ez esetben a közismertebb, igényesebb pl: aranyeső, hosszú fekete haj, nézését meg a járását stb.
Zenekart javaslok abban az esetben, amikor a család és a teljes vendégkör igénye az órákon át tartó csárdás mulatós, báli zenék, mert vagy az idősebb korosztály van többségben, vagy a vendégkör a hagyományokhoz híven ragaszkodik a régi tradíciókhoz.

A Dj- k megjelenése között is nagyon sok különbség van.
A kezdő, nem gyakorlott kitesz egy laptopot az asztalra és a kábelek összevisszaságától kezdve nemigen ad a megjelenésre.

A munkájára igényes és rutinos Dj törekszik a rendezett és látványos megjelenésre, felszerelése állványokon elhelyezve akár zenekari megjelenést biztosít.
Folyamatos kontaktban van a vendégekkel, mindig követi a reakciókat és visszajelzéseket.

A legnagyobb elismerés számunkra a szülőktől, amikor úgy köszönnek el, hogy azt mondják, hogy nem is gondolták volna, hogy ilyen szuper zenék lesznek és, hogy fantasztikusan érezték magukat.